Славиша Стоянович за дербито: Трябва да намалим емоциите до минимум

OFFNews 27 септември 2018 в 12:23 947 0

Треньорът на Левски Славиша Стоянович призова за пълна концентрация в дербито с ЦСКА, което ще се ирае тази събота. Той призна, че в мача има много емоции, но подчерта, че играчите му трябва да запазят самообладание през всичките 90 минути.

"Дербито си е дерби. То носи специална емоция и означава много за феновете на двата отбора. Естествено, ние трябва да подходим професионално и да намалим емоциите до минимум, за да се концентрираме върху самия мач и това, което ще се случи на терена.

Концентрацията е от голямо значение, защото на стадиона ще има много фенове и в такива ситуации атмосферата те води напред. В такива моменти понякога забравяш какви са тактическите ти задачи. Нашата главна цел е отборът да се съсредоточи върху задълженията си на терена в тези 90 и повече минути.

В края на краищата това е мач за 3 точки. Подобни дерби срещи носят емоция и мотивация за следващите двубои. За феновете и спонсорите подобни двубои са важни.

Така че от една страна това е само един мач за 3 точки, а от друга - е нещо много повече" обясни Славиша Стоянович в интервю за предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт, което ще се излъчи тази вечер от 21:30 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!