Скандал разтърси новака в елита ЦСКА 1948

OFFNews 20 юли 2020 в 15:04 3355 0

Голям скандал е избухнал на Общото събрание на новака в Първа лига ЦСКА 1948 в неделя вечер във Военния клуб, информира Топспорт. Събранието съвпадна с четвъртата годишнина от основаването на сдружението "Футболен клуб "Централен спортен клуб на армията 1948", което се явява собственик.

Емблематичният фен Васил Бурановски, който е един от основателите на агитката на ЦСКА в началото на 70-те години, е поискал оставките на целия управителен съвет и изпълнителния директор Добрин Гьонов. Бурановски, популярен още като Васо Пожарната, си е хвърлил членската книжка заради несъгласие с политиката на клуб.

Той обвинил ръководството, че на своя глава е съкратило наполовина отборите в детско-юношеската школа на клуба, без дори да проведе среща с родителите. Критикувал е клубната политика, която не съответства на изначалните принципи, заложени при основаването на ЦСКА 1948 преди четири години.

Според Бурановски, клубът е ползвал неправомерно дълго време емблемата с петолъчката, макар че не е имал права върху нея. Според него, на търга за емблемата е трябвало да участва самият ЦСКА 1948, а не членът на управата Никола Газдов като частно лице и с фирми на Кирил Домусчиев. Не на последно място Пожарната е бил бесен, че за пресаташе на клуба бил назначен отявлен левскар.

На събранието не е присъствал основният спонсор на ЦСКА 1948 - Цветомир Найденов.

И други привърженици освен Бурановски са критикували остро ръководството на ЦСКА 1948. Членството си в клуба е прекратил и Влади Суров, по-известен като Малкото Дуче.

Не е изключено в следващите дни Васил Бурановски да свика пресконференция. Васо Пожарната беше един от основателите на ЦСКА 1948, които прегърнаха идеята за "честния път към върха". Той беше един от сериозните дарители на футболния клуб. На "Армията" името му е популярно още от 70-те години, когато става един от тарторите на червената агитка. По-късно беше и президент на Марек (Дупница).

По време на пандемията Пожарната организира ред благотворителни акции за безплатно снабдяване с храна на хора в затруднено положение.

"Това вече не е това, за което не съм ходил на "Българска армия" 4 години. И съм се борил. Директно им казах да се прекръстят на "Завод 12". След като правят частен клуб, да се обявят като такъв, а не да се крият зад феновете. Съжалявам, че го нямаше Цветомир Найденов, и на него щях да го кажа. И какво стана - викаме на другите Литекс (б.р. ЦСКА-София), а при нас половината отбор от там минал. Кое е повече?", казва Бурановски, цитиран от "24 часа".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови