Шефът на съдиите: Имаше дузпа за Левски, декларацията на 'сините' е несериозна

OFFNews 02 ноември 2018 в 14:56 1653 0

Председателят на Съдийската комисия към БФС Йордан Сталев призна грешката на Ивайло Стоянов. Реферът е трябвало да отсъди дузпа за Левски в мача за Купата на България срещу Черно море.

Сталев обаче бе категоричен, че няма намерение да се оттегля от позицията си и отговори по остър начин на "сините" и на всички клубове, които имат някакви искания.

Ето какво каза шефът на съдиите на пресконференция днес:

"Наказателен удар за Левски срещу Черно море има. Ивайло Стоянов трябваше да отсъди такъв и това е причината да бъде изваден е от нарядите за следващия кръг, макар че предварително бе предвиден в него.

Решението за колко време ще е на Съдийската комисия, не смятам за необходимо да го споделям, вие сами ще видите.

Декларацията на Левски е несериозна и считам, че отпадането на отбора е тяхна вина. Някой от съдиите ли им е виновен за това, че водеха до 92-ата минута, или че не си вкараха дузпите.

Съдийската комисия е доволна от представянето на съдиите, до този момент. На комисията не е нужно определени отбори да пускат жалби, за да бъдат наказани определени съдии. За тези 13 кръга има само две официални жалби.

Всеки може да има каквито си иска желания, да си изявява желанията в клуба. Не приемам никакви ултиматуми и тримата - Кабаков, Станислав Тодоров и Ивайло Стоянов - ще продължат да свирят мачове на Левски. За съжаление на клубовете, тази моя зависимост им пречи, защото те не могат по никакъв начин да правят натиск за назначаването на определни съдии. Говоря за всеки един клуб, който играе в България.

Докато президентът Борислав Михайлов не реши да бъда сменен, нещата ще се случват така, както са до този момент. Има заплахи, но са по-малко, Това е информация, която съм дал на Михайлов и той е уведомил съотвените органи", заяви Сталев.

По време на пресконференцията присъстваше и изпълнителният директор на Левски - Красимир Иванов, който в последните седмици атакува остро съдиите. Tой даде своето мнение веднага след края на изявата на Сталев.

"Разочарован съм, че явно има тотално разминаване между БФС и клубовете. Ние плащаме стадиони, за охрана и съответно за съдии, което е услига, която се предоставя. Считам, че тонът на Сталев не отговаряше на позицията му.

Ние искаме качествено съдийство, искаме услугата, за която плащаме да е качествена. Искаме съдийство, което да е еднакво за всички. Искаме хората да се чудят какво ще стане на мача, когато отиват към него, а не кой съдия е купен и къде, и на коя бензиностанция е чакан", каза Иванов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews