Левски изхвърча за Купата на България

OFFNews 31 октомври 2018 в 19:05 2006 0

Миналогодишният финалист Левски изхвърча още в 1/8-финалите на турнира за Купата на България. Грандът от "Герена" беше отстранен от Черно море във Варна след 2:2 в редовното време и продълженията и 7:6 за "моряците" след дузпите.

"Сините" се виждаха сигурен 1/4-финалист до 91-ата минута, когато резервата Георги Божилов вкара изравнителния гол и доведе мача до продължения. В тях не се случи нищо интересно, а при дузпите варненци бяха по-концентрирани. При ударите от бялата точка за "сините" пропуснаха Филипе Нашименто и Нуно Рейш. 

Носителят на Купата Славия също отпадна, след като отстъпи пред Лудогорец след изпълнение на дузпи. Двубоят в Разград завърши 2:2 в редовното време и продълженията, а при дузпите "орлите" се наложиха след 6:5. Галин Иванов изведе гостите напред в 14-ата минута, а в 35-ата Шверчок изравни. В 74-ата минута "зелените" стигнаха до пълен обрат с втори гол на Шверчок, но радостта им бе твърде кратка. Три минути по-късно Галин Иванов изравни и прати мача в продължения.

В първия двубой от програмата за сряда Септември (София) елиминира Локомотив (София) с 3:2 в "Надежда". Сблъсъкът премина на ниски обороти, но въпреки това предложи на зрителите цели пет попадения. В герой за гостите се превърна бранителят Стилиян Никoлов, който донесе победа с точен изстрел с глава в 84-ата минута.

Вчера пък Струмска слава (Радомир) удари с 3:1 Черноморец (Балчик) и си осигури участие на четвъртфиналите в турнира. Локомотив (Пловдив) също взе "билет" за следващия етап, побеждавайки Дунав с 2:1 на стадиона в Русе. В късния мач снощи ЦСКА не срещна никакви проблеми като домакин на Витоша (Бистрица). "Червените" победиха с 3:1 "тигрите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews