Шави: Хвърлихме много сили срещу Интер и дано това не се отрази в "Ел Класико"

Василен Петров 13 октомври 2022 в 10:33 471 0

Шави Ернандес

Снимка GettyImages

Мениджърът се надява колебливото представяне да не се отрази на самочувствието на играчите му.

Наставникът на Барселона Шави Ернандес коментира снощния мач с Интер в Шампионската лига, завършил при резултат 3:3.

"Мачът беше под наш контрол, но в 50-ата минута допуснахме много, много груба грешка в защита. В края на мача имаше още една такава и отборът плати скъпо и прескъпо за тях. Вероятно такива грешки в Ла Лига не ти струват толкова скъпо, но в Шампионската лига няма кой да ти прости. Надяваме се сега, че това няма да се отрази психически и да обезкуражи играчите. Продължаваме да вярваме в себе си и да се подготвяме за предстоящото "Ел Класико". Работата ни стартира от четвъртък и първо ще трябва да се възстановим, тъй като срещу Интер изразходвахме определено много сили. 

Барселона заема първата позиция в испанския шампионат с по-добра голова разлика от Реал Мадрид, тъй като и двата гранда са събрали актив от 22 точки. Емблематичното противопоставяне помежду им е озаглавено от медии и привърженици Ел Класико заради огромната футболна и политическа неприязън. Също така двата най-мащабни икономически центъра се олицетворяват с тези клубове. 

"В този мач не се представихме така добре в генерален план, както бих искал. Но все пак имаме още турнири пред себе си - Купата и Суперкупата, както и първенството. Сезонът е дълъг, но определено няма да е приятно, ако отново отпаднем в Шампионската лига.  

"Тактически замисълът беше добър за тази среща. Може би свалихме интензивността през второто полувреме. Но ние сме отбор и аз няма да правя персонални оценки. Ако Пике, Бускетс, Педри или Дембеле допускат грешки, значи това са мои неуспехи, а не техни", сподели още Шави. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews