Шави: Бесен и възмутен съм от ВАР

Василен Петров 05 октомври 2022 в 10:59 585 0

Шави Ернандес

Снимка Getty images

Испанският треньор определи съдийските действия като възмутителни.

Наставникът на Барселона Шави Ернандес беше изключително недоволен от съдийската бригада след края на срещата с Интер в Шампионската лига, приключила с победа за италианския гранд (0:1). На два пъти в мача системата ВАР се намеси с ущърб на каталунците, отменяйки попадение на Педри заради игра с ръка на Ансу Фати, а по-късно не бе отсъден и 11-метров наказателен удар също за игра с ръка на Дензъл Дъмфрис. Шави определи въпросните решения като неприемливи. 

"Бесен и възмутен съм от ситуациите, на които станах свидетел. Не мога да намеря друга дума освен възмутен. Това е абсолютна несправедливост. Още вчера казах, че е време съдиите да обясняват своите решения на терена. Ние не разбираме какво се случва. Те трябва да говорят и това ще очовечи и изясни ситуациите. От моята гледна точка играта с ръка бе чиста. Затова решението на рефера бе решаващо за изхода на мача.

Събудихме се твърде късно. Накрая ги бяхме притиснали, но не използваме шансовете си. Знаехме, че далечните удари на Чалханоолу са една от силните им страни. Хубавото е, че ни остават три финала в групата. Ситуацията е сложна и трябва бързо да влезем в релси.

Ще имаме две важни домакинства, които трябва да изиграем с повече интензитет и по-бързо темпо. Днес ни липсваше скоростта, която е нужна в мач от Шампионската лига. Не бяхме на ниво през първото полувреме и взимахме грешни решения. Жалко е, защото заслужавахме поне равенство", сподели още специалистът. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови