Шампионът МФК Спартак потвърди участие в Шампионската лига по плажен футбол

OFFNews 13 април 2019 в 15:42 1451 0

Носителят на титлата на България по плажен футбол МФК Спартак (Варна) потвърди своето участие в Шампионската лига. Тимът от морската столица ще представлява страната в основния кръг от надпреварата, която за трета поредна година ще се проведе в португалския град Назаре.

През този сезон организаторите увеличиха значително броя на отборите, които имат право на участие в основната схема и квалификациите на най-силния клубен турнир на континента, като се очаква общият им брой да надхвърли 80.

За първи път в историята на надпреварата има клубен коефициент, а първите шест държави в него ще бъдат представени от по три отбора - Португалия, Русия, Италия, Украйна, Полша и Испания. Турция, Унгария и Швейцария ще са с по двама представители, а всички други държави - с по един в основната схема. Успоредно ще бъде проведен и турнир за подали заявки отбори извън основната схема, който ще излъчи още осем тима, които ще се включат във втората фаза на турнира.

МФК Спартак записа изключително представяне през 2018 г., стигайки до осминафинал в турнира. Така варненци станаха първият роден тим, който прескача груповата фаза в основния кръг. В края на сезона пък спартаклии заеха и престижното 23-то място в общата ранглиста за всички времена в турнира, изпреварвайки отбори като Бенфика, Милан, Бешикташ, Леванте, Марсилия и ЦСКА (Москва).

Родният шампион продължава своята подготовка във Варна, а до заминаването си тимът ще опита да уреди и няколко контролни срещи.

Жребият за Шампионската лига ще бъде изтеглен в края на месеца, като преди това организаторите ще определят разпределението на отборите по урни.

Срещите в Назаре стартират на 30 май, а основният кръг започва ден по-късно. Груповата фаза трябва да завърши на 2 юни, след което са директните елиминации. Клубният първенец на континента ще стане ясен на 9 юни. В турнира ще се изиграят повече от 250 мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови