Сърбия се приближи към световното в Русия

OFFNews 24 март 2017 в 23:37 2284 0

Сърбия излезе на върха във временното класиране на квалификационна Група D за Мондиал 2018 след обрат и победа с 3:1 над Грузия като гост.

Домакините изненадващо излязоха напред в резултата още в шестата минута, когато Ника Качарава се възползва от грешка в отбраната на сърбите и останал очи в очи със Стойкович, откри резултата. Селекцията на Славолюб Муслин обаче се хвърли в атаки и в самия край на първото полувреме Душан Тадич изравни от дузпа.

В 64-ата минута Александър Митрович направи пълен обрат. Нападателят на Нюкасъл получи на границата на наказателното поле, с гръб към вратата, обърна се и стреля силно - 1:2. В 86-ата минута Мият Гачинович сложи точка на спора след хубаво двойно с Тадич и точен удар в десния ъгъл.

Това бе трета победа за Сърбия в Група D, като до този момент "плавите" нямат загуба в квалификациите. В очакваното с голям интерес британско дерби между Ейре и Уелс не беше излъчен победител и двубоят завърши 0:0. Домакините могат да съжаляват повече, защото гостите играха с човек по-малко. В последния мач от групата Австрия надви Молдова с 2:0.

Временно класиране:
1. Сърбия 11 точки
2. Ейре 11
3. Уелс 7
4. Австрия 7
5. Грузия 2
6. Молдова 1

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови