Руският провокатор на "Лаута" е враг №1 на ЦСКА Москва

OFFNEWS 27 ноември 2017 в 12:11 8778 0

Снимка Марица

Руснакът Максим Тук, който се очертава като основен провокатор на инцидентите на "Лаута" по време на мача между местния Локомотив и ЦСКА, се оказа "персона нон грата" и за привържениците на московския ЦСКА.

Причината е близкото му приятелство с ултраси на Анжи Махачкала и включването им във филм за ултрас културата в Русия.

Той даже се провъзгласява за гарант на порядъчността на феновете от кавказкия регион. Постъпката му е оценена от привържениците на ЦСКА Москва като подлост, за която няма никакво оправдание.

"Для нас нет больше в российском ОФ такого человека как Тук", пишат в сайта на привържениците на ЦСКА Москва rbworld.org.

Станаха известни и повече подробности как Тук и съратниците му предизвикват провокацията в Пловдив.

Въпросното лице и още един негов сънародник опитват да излязат на пистата на стадиона малко преди края на първото полувреме. Гардовете от частната фирма, охраняваща футболния сблъсък, първоначално им отказват достъп, но двамата показват журналистически карти и съответно биват допуснати.

След това единият от двамата руснаци започва да провокира гостуващата агитка с жестове. По същото време малка част от феновете, заели места на централния сектор, се приближават до огражденията и също дразнят феновете на гостите. Съобщава се също и за ударени и плюти футболисти на ЦСКА, които са по същото време на терена.

Според версията на Росен Петров, съобщена тази сутрин в тв ефира, нервите на феновете на ЦСКА не издържат и те нахлуват на пистата. Последва масов бой, а самият Тук отнася най-як пердах и си тръгва окървавен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови