Роналдо на два гола от вечността

OFFNEWS 22 ноември 2016 в 13:55 3706 0

Кристиано Роналдо може да стане първият футболист, вкарал 100 гола в европейските клубни турнири.

Нападателят на Реал Мадрид има общо 98 гола, като 95 от тях са в Шампионската лига, веднъж в квалификациите в мача между Манчестър Юнайтед и Дебрецен през 2005 година и два пъти във финала за Суперкупата на Европа през 2014.

Така в гостуването на родния си клуб Спортинг в Лисабон Кристиано може да пренапише за пореден път историята. През уикенда той вече го стори, като с хеттрика си срещу Атлетико Мадрид стана най-резултатният голмайстор в дербито с 18 гола и изпревари знаменития си предшественик Алфредо ди Стефано, който има един по-малко.

Големият съперник на Роналдо Лионел Меси и неговата Барселона играят утре. Меси има 95 попадения на сметката си, като всичките са с екипа на Барселона, докато тези на португалеца с екипа на "белия балет" са 80, а останалите 15 с този на Манчестър Юнайтед.

Очакванията са Кристиано да достигне кота 100 още тази вечер, тъй като едва ли има по-подходяща сцена за историческото му постижение от стадиона на родния му клуб, откъдето пое към върховете на световния футбол преди малко повече от десет години. Още повече, че това би бил отличен отговор на хейтърите след т.нар. гей скандал с Коке от Атлетико.

Европейските клубни шампиони пък се нуждаят от равенство, за да си осигурят място на осминафиналите в турнира.

Тимът на Зинедин Зидан има 8 точки след първите си четири мача в групата, с две по-малко от Борусия Дортмунд. Немците вече се класираха за следващата фаза, а довечера посрещат слабака Легия Варшава.

Топ 10 на голмайсторите в Шампионската лига

1. Кристиано Роналдо - 95
2. Лионел Меси - 95
3. Раул Гонзалес - 71
4. Рууд ван Нистелрой - 56
5. Тиери Анри - 50
6. Златан Ибрахимович - 48
7. Андрий Шевченко 48
8. Карим Бензема - 47
9. Филипо Индзаги - 46
10. Дидие Дрогба 44

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови