Рома отложи купона в Торино за шестото Скудето

OFFNews 14 май 2017 в 23:48 1933 0

Рома отложи шампионските празненства на Ювентус. “Вълците” надиграха “бианконерите” с 3:1 в голямото дерби на 36-ия кръг в Серия “А” и така попречиха на своя съперник още тази вечер да си гарантира шестото поредно Скудето на сметката си.

Треньорът на торинци Макс Алегри заложи на пет резерви заради финала за Купата на Италия срещу Лацио в сряда и това му изигра лоша шега, но в крайна сметка нищо фатално не е станало.

Марио Лемина даде преднина на гостите на “Олимпико” в 21-ата минута, но Даниеле Де Роси в 25-ата, Стефан Ел Шаарауи в 56-ата и Раджа Наинголан в 65-ата минута донесоха обрата за домакините.

Така римляните си върнаха второто място и се приближиха само на 4 точки зад своя съперник.

"Вълците" запазиха поне на теория шансовете си да спечелят титлата, макар шансовете им да са нищожни, тъй като почти всичко зависи от “бианконерите”, които трябва да не спечелят оставащите си два мача, за да се случи чудото.

“Бианконерите” остават на върха в класирането с 85 точки, докато Рома се изкачи до 2-ата позиция с актив от 81 точки. Така интригата в битката за титлата ще се запази поне още една седмица.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!