Реал Мадрид и Манчестър Сити докосват 1/4-финалите на Шампионската лига

OFFNews 14 февруари 2024 в 00:50 692 0

Шампионска лига

Снимка Getty Images

Фаворитите Манчестър Сити и Реал Мадрид взеха своето

Отборите на Реал (Мадрид) и Манчестър Сити започнаха елиминациите в Шампионската лига с победи като гости. Белия балет имаше трудно изпитание в Лайпциг, но победи местния отбор с 1:0 благодарение на попадението на Брахим Диас.

Манчестър Сити пък си тръгна с успех с 3:1 при визитата на коравия отбор на ФК Копенхаген. Белгийският полузащитник Кевин Де Бройне беше основната фигура за успеха, след като вкара един гол и изработи другите два.

В Лайпциг местният тим РБ Лайпциг оказа сериозна съпротива и постави на изпитание вратаря Андрий Лунин. Още във втората минута Бенямин Шешко прати топката в мрежата на гостите, но голът беше отменен заради засада.

До края на първото полувреме имаше атаки и в двете посоки, като Орелиен Чуамени веднъж се намеси да спаси чист гол. Винисиус Жуниор също изпусна една ситуация за Реал (Мадрид).

Веднага след началото на втората част отново Шешко затрудни максимално Лунин. Но в ответната атака Брахим Диас с прекрасна индивидуална атака успя да вкара топката във вратата на Петер Гулачи, след като преди това премина през трима бранители. Домакините не се предадоха и вдигнаха оборотите и Лунин трябваше да вади опасни изстрели на Шешко и на Дани Олмо. В 81-ата минута Шави Симонс тръгна с топката, малко преди да стигне дъгата шутира силно с десния крак. Топката тупна пред украинския страж, който все пак се намеси и изби. Натискът на германците продължи и след още 2 минути Амаду Хайдара отправи мощен шут, точно под гредата. Отново обаче стражът на гостите показа, че внимава и спаси.

В Копенхаген домакините дадоха всичко от себе си, но класата на отбора на Пеп Гуардиола беше прекалено голяма за тях. Още в 10-ата минута Кевин Де Бройне откри резултата, след като влезе в наказателното поле и там получи подаване от Фил Фоудън. Белгиецът вкара с нисък удар по диагонала.

Магнус Матсон изравни за домакините в 34-ата, след като английският тим сбърка при изнасянето на топката и тя им беше отнета около дъгата. Тя отиде у халфа на домакините, който с десния крак я прати до гредата.

Но още преди да завърши първото полувреме Манчестър Сити отново излезе напред. Отлична асистенция на Де Бройне намери Бернардо Силва, нахлуващ в наказателното поле, а португалецът просто с върха на обувката копна топката над ръката на вратаря Камил Грабара.

След почивката Грабара спаси още няколко опасни изстрела, на Родри и на Холанд. В добавеното време Сити стигна до трети гол, отново изработен от Фоудън и Де Бройне. Двамата направиха двойно подаване, а след първия пас белгиецът влезе от дясно и върна назад на англичанина, който просто не остави шанс на вратаря на Копенхаген.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!