Пари Сен Жермен се справи с Ювентус, но не спечели групата в Шампионска лига

Василен Петров 03 ноември 2022 в 11:31 1031 0

Пари Сен Жермен срещу Ювентус

Снимка GettyImages

Френският гранд остава подгласник в групата заради фурора, сътворен от Бенфика.

Тимът на Пари Сен Жермен направи всичко необходимо, за да триумфира в група "Н" на Шампионска лига, след като спечели гостуването на неубедително представящия се Ювентус с 2:1. 

Килиан Мбапе изведе "парижани" напред в 13-ата минута, след фамозен изстрел във вратата на Войчех Шчесни. Френската суперзвезда показа перфектна техника, която не остави никакви възможности за реакция на Леонардо Бонучи и Мануел Локатели.

Ювентус все пак намери сили да възстанови паритета в 39-ата минута. Локатели отправи отлично подаване към Хуан Куадрадо, който, падайки с глава продължи движението на топката към Бонучи, който се разписа.  

Решаващият момент настъпи в 69-ата минута на двубоя, когато появилият се като резерва Нуно Мендеш направи включване по фланга след пас от Мбапе, успявайки да надбяга всички противникови играчи на "Старата госпожа", за да се разпише за 2:1. 

Така парижани спокойно доиграваха мача, когато нещо изненадващо се случи в Израел, където Бенфика отнесе Макаби Хайфа с 6:1, успявайки да окупира първата позиция в крайното подреждане, с актив от 14 точки. Пари Сен Жермен остава втори заради по-лоша голова разлика със същите точки. За Ювентус пък предстои участие в плейофите на Лига Европа. Макаби Хайфа отпада от напдреварата.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови