Райън Гигс сподели мъките си след раздялата му с Манчестър Юнайтед

OFFNews 06 май 2017 в 16:50 2575 0

Една от легендите на Манчестър Юнайтед Райън Гигс разкри в своята рубрика за вестник "The Telegraph", че потърсил помощта на психиатър, за да преодолее раздялата си с клуба.

"Целият ми живот беше белязан от тези 28 години, в които бях част от Манчестър Юнайтед. Преди последната ми година в клуба, аз започнах да осъзнавам необходимостта да бъда подготвен за промените в живота ми след края на престоя ми в Юнайтед. Знаех, че в психологически план ще ми бъде много трудно. 

Когато периодът от моя живот като играч и след това като треньор на Манчестър Юнайтед приключи миналото лято, се оказах във важен етап на промяна. Реших да посетя психиатър, за да разбера как да се справя по най-добрия начин.

Животът ни във футбола започва от детството и завършва в етап, в който сме зрели хора. Когато не знаем нищо за живота извън футбола. "Институционализиран" - това е терминът, който бих използвал за периода си в Манчестър Юнайтед.

Всичко започна от 14-ата ми година и продължи до 42-ата. Някои предложени идеи в срещите с психиатър ми помогнаха да се адаптирам към новия живот извън Юнайтед. Той ме посъветва да остана близо до играта и да съм постоянно зает. Затова отидох на Евро 2016 във Франция и после на футзал-турнир в Индия", сподели Гигс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови