Радост за гостите на старта на осмия кръг, Венци Стефанов укротява фенове на Славия

OFFNews 30 август 2019 в 22:44 1967 0

Гостуващите отбори останаха доволни на старта на осмия кръг в efbet Лигата. Новакът Арда тресна Славия на стадиона в квартал "Овча купел" с 3:2, а Дунав Русе изтръгна 1:1 от Черно море на "Тича".

Срещата в София предложи доста емоции, като освен петте гола зрителите видяха две дузпи, два червени картона и още куп положения пред двете врати. На трибуните също бе горещо, след като фенове на “белите” се опитаха да атакуват представители на ръководството на Арда в ложата, но бяха спрени от президента на клуба Венци Стефанов.

"Не се излагайте, момчета. Слезте веднага долу", заповяда "Белия вожд", който се опасяваше от ескалация на напрежението, което да му донесе нови глоби от БФС, след като беше одрусан с 5000 лева заради думите си за съдията Стефан Апостолов след мача с Лудогорец (0:0).

В ранния мач от кръга Черно море и Дунав завършиха 1:1 на стадион "Тича". Това беше пето равенство от последните шест мача за варненци, които нямат победа от успеха с 3:1 над ЦСКА в края на юли.

Голмайсторът на русенци Ахмед Ахмедов откри резултата в продължението на първата част, но веднага след почивката играещият за първи път като титуляр за варненци Илиан Илиев-младши изравни. Това бе дебютен гол в мъжкия футбол за сина на легендарния плеймейкър и настоящ треньор на Черно море.

Във временното класиране Арда вече е пети с 12 точки, Славия върви на осмото място с 9. Черно море е седми с 11, Дунав има 8, които му отреждат 12-ата позиция. Лидер е Левски с 16.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови