Радост за гостите на прага на Шампионската лига

OFFNews 21 август 2019 в 09:16 1580 0

Късно снощи се изиграха първите три от общо шест плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. Миналогодишният полуфиналист Аякс стигна до 0:0 като гост на кипърския АПОЕЛ в Никозия и всичко ще се реши в реванша в Амстердам.

С победи за гостите пък завършиха другите два сблъсъка. Славия Прага победи с 1:0 румънския ЧФР Клуж и гледа уверено напред. Със същия резултат белгийския Брюж наложи волята си над австрийския ЛАСК Линц.

Днес предстоят и вторите три сблъсъка, които обещават да са по-интересни.

Първият двубой противопоставя Динамо (Загреб) и Розенборг. Хърватите искат да стигнат до групите на Шампионската лига за пети път в историята си, докато Розенборг има 11 участия там, но пък норвежкият шампион не се е класирал до този етап на надпреварата от сезон 2007-08 насам. Двата тима не са се срещали досега в Европа, така че ще е интересно да видим кой по-добре е разучил съперника.

Друг балкански гранд - Цървена звезда пък гостува на Йънг Бойс. Двата тима дебютираха в групите на Шампионската лига през миналия сезон и сега ще се опитат да повторят това постижение.

Последният двубой изправя един срещу друг Олимпиакос и Краснодар. Гърците са ветерани в този турнир и имат 18 участия в групите. Краснодар пък е дебютант в Шампионската лига, но тимът впечатли с представянето си в Лига Европа през миналия сезон, така че натрупа достатъчно опит и самочувствие и е готов да изкачи изкачи стъпало.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови