ПСЖ ще подпомогне близките на загиналите и клуба с 40 млн евро

Шампионите на Франция подават ръка на потъналите в скръб бразилци

OFFNEWS 29 ноември 2016 в 19:54 8525 0

Резервният вратар Марсело Бук, който отпаднал от групата за мача в последния момент, пали свещ пред олтара в съблекалнята на тима.

Невероятен жест на съпричастност с трагедията сполетяла бразилския футбол демонстрираха от ПСЖ – клубът, който доминира шампионата на Франция в последните няколко години както на терена, така и на трансферния пазар.

Ръководството на ПСЖ е уведомило ФИФА, че ще подпомогне бразилския Чапекоензе с 40 млн евро заради огромната трагедия, която сполетя клуба през изминалата нощ.

Французите са решили да изпратят сумата като помощ за семействата на загиналите футболисти, но и за подпомагане на клуба, който ще се възстановява  в дълъг период от време след тази ужасна катастрофа.

Откакто катарският бизнесмен Насер Ал-Хелайфи купи ПСЖ през 2012 г., в парижкия клуб започнаха да идват футболни звезди от цял свят. Около половината от тях са от Латинска Америка, а в тази група са няколко бразилски национали.

Бразилия е в траур заради самолетната катастрофа, която сполетя страната рано тази сутрин. В разбилия се до колумбийския град Меделин самолет загина по-голямата част от отбора на футболния клуб Чапекоензе от 160-хилядния град Чапеко. Жертвите са 72 пътници и девет души от екипажа на самолета.

Вече се появи и малко по-подробна информация за последните минути на този полет. Самолетът е летял с нормална височина и скорост почти до Меделин, след което прави два кръга и тогава изведнъж губи скорост и започва да пада. Според една от версиите е отказал един от двигателите. При удара си в земята самолетът се е разрушил на две големи части.

Чапеко е главният град в западната част на южния бразилски щат Санта Катарина, който е и "най-европейският" в огромната страна. Преобладаващата част от неговите жители са наследници на имигранти от Португалия, Германия и Италия.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови