Провалът на Левски обяснен от простата математика

Донислав Донев 18 май 2017 в 15:39 2627 0

Падение, падение и пак падение! Това е равносметката за Левски през този сезон в Първа лига. Обнадеждаващо начало, посредствено продължение и печален край.

През сезона дотук се изредиха трима треньори, като статистиката е ужасяваща за решенията на ръководството. Всеки треньор е по-зле от предишния. И то значително!

Люпко Петрович - 70 процента успеваемост

10 мача 7 победи 3 равенства 0 загуби

  Равенството 1:1 срещу тима на Гриша Ганчев беше последното при престоя на Люпко

Люпко Петрович направи труден старт на сезона с две равенства срещу Монтана (0:0) и Локомотив Пловдив (2:2), но след това последва силна серия от 7 победи до равенството с ЦСКА-София (1:1) на 15 октомври.

През този период "сините" стигнаха и до първото място с преднина от 3 точки пред шампиона Лудогорец. Впечатляващото е,че под ръководството на сръбския специалист Левски бе допуснал едва 4 гола в своята врата от изиграни 10 мача.

В крайна сметка Люпко напусна треньорския пост непобеден през сезон 2016/2017 с 12 мача без загуба (б.а. включвайки и двата мача от Лига Европа с Марибор, които завършиха 0:0 и 1:1 в реванша на "Герена"), оставяйки тима на първо място в елита. Вярно, тимът отпадна от турнирите.

Елин Топузаков - 53, 8 процента успеваемост

13 мача 7 победи 3 равенства 3 загуби

                               Трибуните на Герена са ужасно пусти този сезон. 

Наследникът му Елин Топузаков пое "сините" в тежък момент, тъй като сръбският специалист обяви напускането си буквално няколко часа преди мача с Берое на стадион "Георги Аспарухов".

Под ръководството на Топчо Левски записа първата си загуба за сезона от Локомотив Пловдив на стадион "Лаута" (1:2), а още в следващия кръг последва второ поражение, този път от Лудогорец (1:2) в Разград.

Последваха четири поредни скромни победи с по 1:0, докато не се стигна до неприемливия за синята общност равен срещу Локомотив Горна Оряховица (1:1) на "Герена", а след това и реми срещу Дунав в Русе.

Бившият защитник на Левски напусна поста си дни преди дербито с ЦСКА-София и остави синия тим на второто място в първенството. И още един минус на неговата сметка - отпадането от Черно море в София за Купата.

Николай Митов - 36,36 процента успеваемост

11 мача 4 победи 2 равенства 5 загуби.

На мястото на Топузаков бе назначен настоящият треньор Николай Митов - Жадното, който дебютира ударно на Националния стадион "Васил Левски" с драматична победа с 2:1 над ЦСКА-София.

         На Николай Митов му остана само победния  дебют, другото е тотален провал 

В следващите няколко мача "сините" редуваха силни и слаби моменти, в които записаха впечатляваща победа над Локомотив Пловдив с 5:0 (най-изразителна до момента през сезона) и равен с Лудогорец (0:0) в Разград.

Колебливите мачове продължиха с реми срещу Дунав на "Герена" и катастрофална загуба с 0:3 от ЦСКА-София. Последните две загуби на тима от Подуяне ги сгромолясаха на третото място в първенството и очакванията са да не мръднат от там до края на сезона.

Споровете са хубаво нещо, но математиката е безпристрастна. С всяко ново назначение на треньор Левски се смъкна едно място надолу и печели все по-малко мачове - с по над 15 процента успеваемост при победите... Ужасяващо!

Има и добра новина. Сезонът свършва, иначе току виж в Левски сменили още един треньор и още едно място надолу в класирането. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!