Президентът на Барселона потушава недоволството с нов договор на Меси

OFFNews 15 септември 2017 в 13:50 2120 0

Поставеният под натиск да подаде оставка президент на Барселона Джосеп Мария Бартомеу обяви в интервю за испанската телевизия “8tv”, че суперзвездата на каталунците Лионел Меси вече е подновил договора си и остава само "да се снима".

Акцията му явно е в отговор на серията от протести срещу ръководството му в последните дни, като на "Камп Ноу" се чуха призиви за оставка.

"Отдадеността на Меси на Барселона е безгранична. Баща му вече сложи подписа си върху новия договор и остава само да се снимаме", казва президентът, цитиран от официалния сайт на клуба.

Бартомеу обяви това още на 5 септември, но впоследствие се появиха множество информации в испанските медии, че всъщност Бълхата не е обвързал официално бъдещето си с “блаугранас”, припомня Спортал.

Явно поради тази причина Бартомеу е изпитал нуждата отново публично да успокои феновете, че талисманът на клуба е парафирал.

Малко преди това пък спортният директор Албер Солер също опита да свали напрежението, убеждавайки всички, че сделката между двете страни е сключена. Единственото разминаване между него и изказването на Бартомеу бе в датата, на която е подписан новият договор - президентът сподели, че това се е случило на 30 юни, а Солер говореше за 5 юли.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови