Последният шампион с Левски ще спасява Добруджа

OFFNews 13 ноември 2018 в 11:55 1064 0

Бившият наставник на Левски Емил Велев - Кокала е новият треньор на Добруджа. Наставникът ще бъде представен на отбора днес на тренировката от 15:00 часа, обявиха от втородивизионния клуб.

Преговорите с него е водил лично председателят на УС на Добруджа Николай Милков, а основната цел е да задържи отбора във Втора Лига.

Велев има репутацията на последния треньор, успял да направи Левски шампион. Това се случи през 2009 година. За последно той води третодивизионния Спартак (Плевен), но не успя да го вкара във Втора лига и напусна клуба.

От 2009 година насам Левски е бил воден от 14 треньора, като някои като Антони Здравков, Николай Митов и Георги Иванов - Гонзо имат по два престоя. Най-успешният в кариерното си развитие бивш треньор на Левски се очертава Антони Здравков, тъй като в момента е начело на хегемона Лудогорец.

Митов е в Хебър Пазарджик, Стойчо Стоев е начело на Арда, а Гонзо е без работа. Илиан Илиев се върна в Черно море. От сърбите, водили Левски в този период, най-успешен бе Славиша Йоканович, който е мениджър във Висшата лига на Англия, Ратко Достанич работи в Гърция, а легендарният Люпко Петрович е в Руанда.

Ясен Петров пък прави кариера в китайското първенство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови