Португалия развинти Швейцария на Мондиал 2022, резервата на Роналдо с хеттрик

OFFNews 06 декември 2022 в 23:02 5333 0

Мондиал 2022

Снимка Getty Images

Кристиано Роналдо и компания продължават на световното

Отборът на Португалия е последният 1/4-финалист на световното първенство по футбол в Катар. В сблъсък от 1/8-финалите "мореплавателите" разгромиха Швейцария с 6:1 напук на очакванията за тежък мач и в спора за място на полуфиналите ще се изправят срещу тима на Мароко, отстранил след дузпи Испания.

Мегазвездата на Португалия Кристиано Роналдо остана резерва за сметка на Гонсало Рамош, който се отчете с хеттрик за португалците. Той се разписа в 17-ата, 51-ата и 67-ата минути, а другите попадения бяха дело на Пепе (33’), Рафаел Герейро (55’) и Рафаел Леао (90’). За момчетата на Мурат Якин почетното попадение бе дело на Мануел Аканджи (58’).

Португалия откри резултата в 17-ата минута, когато Жоао Феликс комбинира с Гонсало Рамош и той с мощен удар прати топката в мрежата на Ян Зомер.

"Мореплавателите" нанесоха нов удар в 33-ата минута. Бруно Фернандеш центрира от корнер, а капитанът Пепе бе оставен непокрит и от няколко метра с глава простреля Зомер за 2:0.

В 38-ата минута Ремо Фройлер пропиля отличен шанс да върне един гол за Швейцария. Той се възползва от грешка на вратаря Диого Коща, но Далот бе на голлинията и успя да изчисти.

Две минути преди края на полувремето Рамош бе изведен сам срещу Зомер, но опитният страж успя да спаси.

Само пет минути след подновяването на играта Португалия стигна до трето попадение. Диого Далот центрира остро в наказателното поле, а Рамош изпревари Ерай Джьомерти и матира Зомер за 3:0.

В 55-ата минута футболистите на Фернандо Сантош стигнаха и до четвърти гол чрез Рафаел Герейро. Защитникът на Борусия Дортмунд се измъкна сам срещу Зомер и с диагонален удар опъна мрежата.

Швейцария намали в 58-ата минута. Шакири центрира от ъглов удар, а Мануел Аканджи от непосредствена близост бе точен.

Португалия отговори почти веднага. В 67-ата минута Рамош оформи своя хеттрик селд асистенция на Жоао Феликс.

В 72-ата минута на терена се появи Кристиано Роналдо, който смени Жоао Феликс. Звездата успя да прати топката в мрежата на швейцарците в 84-ата минута, но му бе вдигната засада.

Все пак в първата минута на добавеното време друга резерва Рафаел Леао оформи крайното 6:1. Нападателят на Милан слаломира между няколко защитници и с удар в далечния ъгъл не остави шансове на Зомер.

Витрина на мача

Португалия - Швейцария - 6:1 (2:0)

1:0 Гонсало Рамош 17
2:0 Пепе 33
3:0 Гонсало Рамош 51
4:0 Рафаел Герейро 55
4:1 Мануел Аканджи 58
5:1 Гонсало Рамош 67
6:1 Рафаел Леао 90+1

стадион: Лусайл
зрители: 83 720
главен съдия: Сесар Рамос (Мексико)

жълти картони:
- за Португалия:
- за Швейцария: Фабиан Шер, Ерай Джьомерт

Всички 1/4-финални двойки:

9 декември:

Хърватия - Бразилия
Нидерландия - Аржентина

10 декември:
Мароко - Португалия
Англия - Франция

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови