Пената се върна към 2:7 срещу Левски: Мислехме, че ще мине леко

OFFNews 05 май 2021 в 14:36 3889 0

Треньор номер 1 на ХХ век у нас и почетен президент на ЦСКА Димитър Пенев се върна в спомените си към печалния резултат 2:7 срещу Левски.

Този резултат е записан на 17 ноември 1968 година пред 55 000 зрители на националния стадион "Васил Левски", които не вярват на очите си. Три от головете за Левски отбелязва незабравимия Георги Аспарухов. Пената, който е един от участниците в злополучния за ЦСКА мач, говори по повод 73-ата годишнина от основаването му, като си пожелава Левски отново да стане фактор в първенството.

"Честит празник на всички цесекари и на всички журналисти, които имат симпатии към футбола. Надявам се, че цяла България знае за този празник. През годините с много от известните отбори сме се срещали и дори и днес ще имат спомени от ЦСКА, ЦДНА преди нас, след това Септемврийско, Червено знаме, това всичко е под едно име - ЦСКА София, където е оставил добри следи в цяла Европа, дори извън Европа за името ЦСКА", коментира той.

"Знаете кои известни футболисти на България и на ЦСКА от Найденов, Ракаров, Иван Колев, Божков, Манолов, Якимов, Цанев, Гаганелов, десетки години с шампионски титли, с успехи международни, добра организация от самия клуб е донасяло успехите на футболния отбор.

Надеждните млади футболисти са минали през ЦСКА когато имаше казарма. Един месец до клетвата и после отново се връщат в своите клубове, но някои оставаха в нашия клуб, тъй като имаха желание. Конкуренцията беше много силна", добави той. "Попаднах в това поколение в което бяха Иван Колев, Янев, Ковачев, Божков, да не ги изреждам всичките, това беше за мен един пример. Много години преминаха в моя любим клуб ЦСКА, много турнири, много титли. Имаше пример, който да следват младите футболисти.

В Европа сме правили добри игри. Няма да забравя връщаме се от турнир в Испания, а след два дни Левски ни би 2:7.

Бяхме сигурни, че ще бъдем победители, както беше в Испания, мислехме, че ще мине леко с Левски, от 2:1 до 2:7. Нека почитателите на Левски си спомнят за този резултат, но да погледнем в последните години има един обикновен Левски. Нека по-бързо минават тези кризи, от цяла България идват фенове да гледат и ЦСКА, и Левски. Настроението идва най-вече от симпатиите на феновете, стадионите да бъдат пълни.

Желая здраве и успех на сегашния отбор, трудно е, на треньорите им пожелавам добра работа и на ръководството колкото се може по-бързо да изгради един собствен стадион, които е бил както миналото преди 50 години, това е пожеланието към ръководството, на племенника успех, той е сериозен в своята работа, смятам, че някои неща ще се променят от негова страна. Когато идват феновете това винаги е добре. Носят и радост и успех", коментира легендата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови