От Левски отрекоха да са плащали заплати с пари от дарения

OFFNews Последна промяна на 19 март 2020 в 14:50 978 0

От Левски отрекоха появилата се днес в печатна медия информация, че клубът е изплатил заплатите на всички футболисти от представителния тим със събраните от феновете пари. Клубът стори това с остра декларация в официалния си сайт и успокои привържениците, че събраните от тях пари се използват приоритетно за погасяване на задължения към фиска.

Ето какво написаха от Левски:

"Левскари,

Обръщаме се към Вас в тези тежки за България и целия свят времена, за да Ви информираме официално, че появилата се в медиите днес информация за изплатени заплати на футболистите от първия отбор на „ПФК Левски“ е лъжа.

Откакто заедно стартирахме дарителската кампания в полза на любимия ни клуб, ние поехме към Вас един ангажимент – в замяна на Вашата безценна помощ да отчитаме всяка стотинка, която сте предоставили на клуба под формата на дарение, закупуване на билети, абонаментни карти или артикули от клубния магазин.

Вече втори месец спазваме това свое обещание и нямаме никакво намерение да го нарушаваме. През тази седмица клубът не е извършвал никакви плащания, тъй като оперативните разходи с падежна дата бяха обслужени през миналата седмица в деня, в който администрацията и футболистите бяха разпуснати заради наложените мерки в борбата с коронавируса.

Служителите на „ПФК Левски“ получиха по половин заплата, бяха платени и част от неотложните разходи. За всяко перо Вие ще получите отчет, както е било досега – в официалните канали на клуба. Там, където е достоверната информация за случващото се в любимия ни клуб".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови