Нова основна версия за самолетната катастрофа в Колумбия

OFFNEWS 30 ноември 2016 в 12:52 9538 0

Падането на самолета в Колумбия, при което загина почти целият отбор на Чапекоензе, може би наистина е причинено от свършване на горивото в резервоарите, а не от проблеми в електрическата система.

Вчера беше развита теорията, че пилотът Мигел Алехандро Кирога Мураками е кръжал умишлено, за да свърши горивото и да намали щетите при сблъсъка. Само шестима от общо 77 души на борда оцеляха, като сред загиналите за съжаление е и бившият футболист на ЦСКА Филипе Машадо.

Самолетът е летял от Богота към Меделин, а дължината на полета е била 1900 мили. Обичайно при такива полети се правело презареждане в столицата Богота, но този път не е правено.

Пилотът на фаталния полет е поискал кацане в Меделин, но му е било отказано в първия момент, защото във въздуха чакал друг самолет с проблеми на борда.

Той бил принуден да кръжи. Малко по-късно Кирога се свързал с кулата и поискал незабавно разрешение за кацане, тъй като горивото му свършвало. Той го получил, но вече било късно и самолетът паднал на 50 км от крайната си цел в планинска местност, което направи спасителната операция трудна.

Вчера бяха намерени и черните кутии на самолета, които ще дадат повече информация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!