Нов съдийски гаф беляза последния мач от кръга в Първа лига

OFFNews 05 декември 2017 в 20:00 1721 0

Локомотив (Пловдив) и Верея завършиха 1:1 в последния мач от 19-ия кръг на Първа лига.

Гостите от Стара Загора могат да съжаляват и претендират, че не си тръгнаха с трите точки от “Лаута”, тъй като техен редовен гол беше отменен при резултат 1:0 в тяхна полза, с което темата за съдийството у нас отново дойде на дневен ред.

Иначе заралии откриха резултата още в седмата минута, когато Петър Витанов намери по отличен начин Илиян Йорданов, който преодоля Илко Пиргов и направи 1:0 за Верея. През втората част Верея отново беше по-активният тим на терена. В 64-ата минута Мехди Фенуш центрира към Андонов, който си спря с рамо топката и прониза вратата за втори път.

Съдията зад вратата алармира на главния рефер Баялцалиев, че според него нападателят е играл с ръка и попадението бе отменено.

Повторенията обаче показаха, че голът бе редовен. Само преди дни Верея загуби от Левски след откровена игра с ръка на Яблонски, но тогава реферът зад вратата не беше толкова наблюдателен.

В 83-ата минута домакините стигнаха до изравнителен гол от дузпа, реализирана от Симеон Райков. Въпреки теслите и безпаричието, за което открито сеговори, Верея заема пета позиция с 30 точки. Локомотив е девети с 22 точки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови