Неймар отново ще се изправи пред съда в Барселона

Василен Петров 14 октомври 2022 в 11:08 968 0

Неймар

Снимка GettyImages

Бразилският национал е застрашен от 5-годишна присъда и солена глоба.

Суперзвездата на Пари Сен Жермен и Бразилия Неймар ще се яви в испанския съд в началото на другата седмица по делото за корупция и измама. То е свързано с разследване на трансфера на играча от бразилиския отбор Сантос в Барселона през лятото на 2013 година. Максималната присъда може да бъде в размер на 5 години лишаване от свобода, информира агенция "Ройтерс". 

Процесът ще стартира в понеделник в каталунския град. В него ще се разглежда подробно цялата сделка, в която са замесени футболистът, родителите му, двата клуба, президентите на испанския колос Мария Бартомеу и Сандро Росел, както и тогавашния им колега от Сантос Одилио Родригес. 

Причината за образуването на делото е подадена жалба от бразилската инвестиционна копмания "ДИС", която е притежавала 40% от правата на Неймар и е трябвало да вземе огромен дял от трансфера. Фирмата трърди, че не е получавала никакви пари, понеже официално обявената сума е била престъпно занижена.

Испанската прокуратура настоява за присъда от 2 години, както и 10 милиона долара глоба. Също така се иска и петгодишна присъда за Росел и глоба в размер на 8.4 милиона долара за Барселона. "ДИС", от трета страна, съди отборите и лично семейството на футболиста за 149 милиона евро.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови