Неймар лежал 14 минути по терените в Русия

OFFNews 05 юли 2018 в 10:35 2264 0

Поведението на бразилската звезда Неймар по време на Мондиал 2018 в Русия продължава да е обект на интерес на световните медии.

Асът на "селесао" възмущава мнозина с преиграването на ситуациите след съприкосновение със съперници. В Бразилия одобряват поведението му, стига да носи успех на отбора, както досега.

Изданието РТС Спортс преброи минутите, които Неймар е прекарал, превивайки се терена от "болка". Оказва се, че са почти 14, което прави по 3,5 минути на мач. Срещу бразилеца са били извършени общо 23 нарушения. Рекордът на Неймар по превиване е в мача срещу Мексико - цели 5,30 минути.

Именно след този сблъсък се заговори за симулативната му игра на по-висок тон и мнението си дадоха редица леженди на световния футбол. Сред тях е и бившият селекционер на България Лотар Матеус. Той смята, че Неймар се излага по този начин, защото хората му се смеят. И наистина социалните мрежи преливат от подигравки по адрес на бразилеца.

"Той е невероятен футболист, един от най-добрите в света. Но за какво му е да преиграма, става на посмешище. В Русия той трябва да докаже претенцията си, че е бъдещето на футбола, защото във Франция е лесно да се спечели титлата", коментира рекордьорът по мачове с Бундестима.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови