Най-скъпият футболист преди 20 години струваше 10 пъти по-малко (графика)

OFFNews 04 август 2017 в 17:10 4357 0

Снимка PA

Неймар вече и официално е най-скъпият футболист в света, след като ПСЖ плати 222 милиона евро на Барселона. Това прави 198 милиона паунда, като бразилецът ще прибира по 500 000 паунда на седмица!

Говорим в британска валута, защото "Дейли мейл" направи ретроспекция на най-скъпите трансфери във футбола за последните 20 години. Изводът е интересен - цените скачат в чудовищни темпове.

Преди 20 години най-скъпият футболист отново е бразилец - Роналдо. Интер купува головата машина от Барселона (още едно съвпадение). Плаща 19,7 милиона паунда. Или точно 10 пъти по-малко от парите за Неймар.

Тогава сумата е наречена космическа. И питат Морати дали е луд да дава подобни пари. "Беше прищявка", отвръща Морати, като едва ли дори бизнесмен от неговия калибър е предполагал, че 20 години по-късно за толкова пари Ман Сити не може да си намери ляв бек.

Иначе рекордните трансфери, както сами се убеждавате, излизат доста успешни. Единственото сериозно разочарование е Денилсон. Бетис чупи рекорда с 22 милиона паунда за бразилското чудо от Сао Пауло през 1998 година. Връзва го с 11-годишен договор! И неустойка от 260 милиона паунда!

"Дейли мейл" припомня, че само 8 години по-късно чудото се съгласява да мине проби в Портсмут, само и само да се уреди с някакъв договор. Последно следите му се губят в гръцкия Кавала, където не записва и мач, преди да слезе окончателно от сцената.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !