Модрич, Роналдо и Салах се борят за номер 1 през годината

OFFNews 03 септември 2018 в 17:15 1544 0

Снимка Facebook: FIFA

Наградата за най-добър футболист за 2018 година, според ФИФА ще отиде в един от Кристиано Роналдо, Лука Модрич и Мохамед Салах. Церемонията ще бъде на 24 септември в столицата на Англия - Лондон.

Това трио беше и в тройката на УЕФА за Играч на сезона в Шампионска лига, а призът спечели Лука Модрич. The Best FIFA е наградата, която футболната организация самостоятелно дава след раздялата с France Football.

Припомняме, че португалската суперзвезда на Ювентус спечели приза предишните две години. Интересното е, че легендата на Барселона Лионел Меси не е номиниран за наградата за първи път от 12 години.

ФИФА разкри имената и на тримата най-добри треньори за тази година. Сред избраните от организацията е националният селекционер на Хърватия Златко Далич, който изведе "шахматистите" до финал на Световното първенство в Русия, както и Дидие Дешан, който спечели световната титла с тима на Франция.

Третият треньор, който ще спори за приза с двамата национални селекционери, е Зинедин Зидан. Французинът изведе Реал Мадрид до трети пореден успех в Шампионска лига, побеждавайки Ливърпул на финала с 3:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки