Минимална победа за Левски над Берое, ЦСКА се издъни срещу Ботев в Пловдив

OFFNews 01 септември 2018 в 23:06 1545 0

Снимка Facebook: ПФК ЛЕВСКИ

Левски постигна минимална победа над Берое Стара Загора с 1:0 в двубой от 7-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Георги Аспарухов".

Футболистите на треньора Славиша Стоянович отново показаха желание за триумф още от първата минута и заслужено стигнаха до него, благодарение на Антони Белмонт, който отбеляза единственото попадение в мача. Това е и първи гол за французина в професионалната му кариера.

Като цяло битката на "Герена" предложи интересни моменти и пред двете врати. Беройци могат да съжаляват, че не си тръгват поне с точка, тъй като веднъж удариха гредата, а на няколко пъти биваха отказвани от Мартин Полачек.

ЦСКА пък не успя да спечели гостуването си на Ботев Пловдив. Двубоят на базата на "канарчетата" в Коматево завърши без голове - при резултат 0:0.

Футболистите на треньора Нестор Ел Маестро изиграха слабо първо полувреме, което бе изпълнено с множество грешки. Нервите и драмата бяха запазени за последните минути, когато на два пъти домакините претендираха, че трябва да получат дузпа, но съдията Волен Чинков и асистентите му не бяха на същото мнение.

"Червените" започнаха по-мотивитани втората част и пропуснаха няколко добри положения. Домакините отговориха с няколко опасни изстрела на Тодор Неделев и Антонио Вутов, но до края на мача вратите останаха неразпечатани.

Така Левски дръпна на върха в класирането с актив от 19 точки, с 3 повече от отбора ЦСКА. Берое пък e трети с 12 пункта, а Ботев застана на 6-ото място с 10.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови