Меси: Всеки съперник ще играе срещу нас все едно е на финал

OFFNews 14 юни 2018 в 11:45 2038 0

Суперзвездата на Барселона и аржентинския национален отбор Лионел Меси вярва, че тимът му има всички шансове да стане световен шампион на започващият днес Мондиал в Русия.

"Гаучосите" са в Група D в компанията на Исландия, Хърватия и Нигерия, затова той смята, че е важно тимът му да започне участието си в турнира с победа.

"Целта ни е да станем шампиони. Знаем, че няма да е лесно, но Аржентина има състав, който може да постигне тази цел, ако си повярваме. Ако играем както можем, за всеки ще е трудно да ни победи.

Имаме сериозен опит на световни първенства и знаем, че всеки съперник ще иска да ни спре и ще играе срещу нас все едно е на финал. Това усложнява нещата, но ние сме свикнали.

Важно е да започнем силно. Исландия се представи силно на последния турнир, така че няма да ни е лесно. Но е важно да спечелиш първия мач, ако не искаш още повече да си усложниш следващите срещи.

Хърватия е добър отбор с футболисти, които играят в най-силните европейски първенства и това ги прави много опасни. Не знаем много за Нигерия, но африканските отбори по принцип са много компактни, здрави и силни, така че и този мач няма да е никак лек", каза Меси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови