Мачове във фокус: Купа на лигата в Англия

OFFNEWS 29 ноември 2016 в 07:26 2868 0

Днес ще се изиграят първите два четвъртфинала на турнира за Купата на лигата в Англия. Съперниците са Ливърпул - Лийдс и Хъл Сити - Нюкасъл, а срещите са с начален час 21,45. Утре пък са другите два двубоя, които ще противопоставят Арсенал - Саутхемптън и Манчестър Юнайтед - Уест Хам.

Ливърпул - Лийдс
"Мърсисайдци" са фаворит срещу Лийдс, а амбицията на водения от Юрген Клоп тим е да спечели трофея, който му се изплъзна миналата година след 1:1 в редовното време и продълженията и дузпи срещу Манчестър Сити. Това бе тежък удар за германския мениджър, който искаше трудния му първи сезон да се увенчае с трофей.

Затова "червените" поставят акцент върху спечелването на този трофей, а и имат предимството да не играят в Европа. Четвъртфинал срещу отбор от долните нива на английския футбол сякаш предначертава пътя на Ливърпул до полуфиналите.

Хъл Сити - Нюкасъл
Който и от двата отбора да спечели, това ще е сериозен успех и ще осмисли сезона му. Хъл има предимство заради елитния си статут и домакинството, но в Англия рядко тези неща са гаранция. Нюкасъл има сериозна традиция и макар да се намира в Чемпиъншип, не е никак за подценяване.

Мениджърът на "свраките" Рафаел Бенитес е опитен турнирен боец и няма да е изненада, ако тимът му вземе победата. Коефициентът за знак "2" е доста добър, в което може да се уверите като натиснете банера отстрани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови