Мач във фокус: Манчестър Юнайтед - Фейенорд

OFFNEWS 24 ноември 2016 в 15:03 3108 0

Емоциите от Шампионската лига и солидното представяне на Лудогорец срещу Базел още не са отшумяли и вече идват срещите от втория по сила евротурнир - Лига Европа.

Всички погледи ще бъдат насочени към "Олд Трафорд", където изпитващия сериозни затруднения през този сезон тим на Манчестър Юнайтед приема холандския Фейенорд в двубой от група А. В другата среща от тази група играят Фенербахче и Зоря Луганск. Положението на "червените дяволи" не е никак розово и в Лига Европа. Воденият от Жозе Моуриньо тим върви трети в класирането с актив от шест точки, докато лидерите Фейенорд и Фенербахче са с по 7.
Зоря е аутсайдер в групата, като събра досега само две точки.

В другите интересни срещи от деня Аякс се изправя срещу Панатинайкос в Амстердам, Интер гостува на Апоел (Беер Шева), Шалке 04 е домакин на сензацията в Лига 1 Ница, а Атлетик Билбао ще премери сили със Сасуоло.

Манчестър Юнайтед трябва задължително да спечели срещу Фейенорд довечера, за да се спаси от унизително отпадане от Лига Европа. През септември Фейенорд спечели с 1:0 и е амбициран да повтори успеха и на Острова. Холандците са водени от бившият защитник на Арсенал Джовани ван Бронкхорст, който няма сантименти към съперника.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е наясно с големия залог на срещата.

"Имаме две опции - победа или равен. Загубим ли сме аут", коментира Моуриньо, който обяви, че ще разчита на новото попълнение Хенрик Мхитарян срещу холандците. Арменецът беше привлечен от Борусия Дортмунд, но е играл само веднъж. Той започна да роптае, но само влоши положението си. В събота Моуриньо му е казал, че ще разчита на него срещу тима от Ередивизие в Лига Европа.

"Това е начинът. Да си затвориш устата и да работиш. Ясно е, че не е щастлив, но ако насочиш яда си в работа, а не в празни приказки, рано или късно ще успееш", пофилософства по темата Моуриньо.

Букмейкърите дават сериозно предимство за Манчестър Юнайтед. Залози за успех на "червените дяволи" се приемат при ставка 1,33. Търсачите на изненада могат да се доверят на Фейенорд, като коефициента за успех на холандците е 11.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!