Българският вратар, вкарал гол от 92 метра: Мечтая за Манчестър Юнайтед

Димитър Митов е на път да влезе в Книгата на рекордите на Гинес с попадението си за Чарлтън

Деян Спасов 16 април 2015 в 13:52 7566 0

18-годишният Димитър Митов с екипа на Чарлтън

Преди по-малко от седмица, ден преди Великден, един млад български вратар сътвори "футболно чудо". 18-годишният Димитър Митов влезе в Алеята на куриозните голове, след като отбеляза впечатляващо попадение за юношеския отбор на Чарлтън почти от собствената си врата при победа като гост над Ковънтри с 2-1.

Попадението от около 92 метра поставя Митов сред футболистите, отбелязали гол от най-далечна дистанция в цялата история на футбола. Бяха направени нужните проверки на стадиона в Ковънтри, от щаба на Чарлтън Атлетик изпратиха съответните документи и сега остава само от „Световните рекорди на Гинес“ да потвърдят постижението.

Димитър Митов е част от юношеския тим на Чарлтън от 2013 г., а преди това беше в редиците на родния Чавдар (Етрополе).

Подробности за потенциалния гол рекорд, как се стига от Чавдар до Чарлтън и с екипа на кой отбор мечтае да играе българинът разбрахме от самия него.

Митко, разкажи ми за ситуацията при гола.

Преди мача треньорите ни бяха дали указания през първите 15 минути да не рискуваме. Като ми върнаха топката, единственото, което си мислех, беше да я изчистя в предни позиции.

Каква беше реакцията на съотборниците ти и щаба на отбора след гола?

Всички бяха много изненадани, както и самият аз. За да вкараш такъв гол, ти трябва много късмет, разбира се.

        Радостта на Митов и част от съотборниците му след неочакваното попадение

Отразиха ли го медиите в Англия?

Не знам дали са го отбелязали, поне аз не знам, но доколкото чувам от съотборници в Евроспорт, са го отбелязали.

Какво ти прави най-голямо впечатление в клуба и в живота ти там?

Още като пристигнах в отбора, още с влизането в съблекалнята усетих едно голямо уважение и всички бързо ме приеха в отбора. Животът в Англия е уникален. Всичко е прекрасно, но в началото, разбира се, ми беше трудно, защото не знаех езика. Сега обаче всичко е отлично.

Как се стигна до трансфера ти от Чавдар в Чарлтън?

Бях с националния отбор на България (1996 година) в Германия за елитните квалификации и там играх всичките три мача. Явно ме е видял някой скаут на Чарлтън, свързал се е с моя агент и ме поканиха на проби.

Къде виждаш бъдещето си?

В момента искам да се наложа в първия отбор на Чарлтън и да се представям добре, разбира се. Но един ден мечтая за Манчестър Юнайтед...

Разбра ли за вероятността да си горд притежател на рекорда на Гинес за гол от най-далечно разстояние?

Разбрах. На следващия ден ми казаха, че имам огромен шанс да счупя рекорда и наистина много се изненадах. От ръководството провериха терена. Той е със същите размери като този, на който е поставен рекордът (бел. ред. - „Британия Стейдиъм“, където на 2 ноември 2013 г. вратарят на Стоук Асмир Бегович вкарва гол от 92 метра в мач срещу Саутхемптън и поставя рекорд). Казаха ми, че имам реални шансове и сега остава да чакаме. Защо да не вярваме? Ние българите не един път сме показали колко велик народ сме!

Голът на Димитър Митов:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews