Лудост! Алишер Усманов покачи на 2 милиарда паунда офертата за Арсенал

Ивайло Йолчев 21 май 2017 в 12:09 4138 0

Руският магнат Алишер Усманов готви сензационно увеличение на офертата от 1 милиард на 2 милиарда паунда за контролния пакет на Арсенал. Няма грешка. Два милиарда!

Етническият узбек, чието състояние се оценява на над 11 милиарда английски лири, притежава едва 30 процента от лондонския клуб. Главен акционер с 67 процента е американецът Стан Крьонке.

Последният дава вид на тотално незаинтересован от офертата. Източник каза пред "Financial Times": "Преди две седмици мислех, че нещо е на път да се случи. Сега не съм сигурен".

Но според Bloomberg, Усманов ще увеличи рязко мизата. Руският олигарх се надява и на помощ от феновете на Арсенал. Те са бесни на "Тихия Стан", който взе контрол над клуба през 2011 година. Запалянковците организираха куп протести срещу американеца, който вдига цените на билетите, не купува сериозни имена, а отборът е далеч от битката за титлата.

Усманов е убеден защитник на Арсен Венгер, а също и така на необходимостта от солидни инвестиции в скъпи играчи. За първи път в ерата на френския мениджър Арсенал вероятно ще пропусне участие в Шампионската лига. Шансът четвъртият Ливърпул да се издъни у дома срещу Мидълзбро този следобед не е нулев, но доста малък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови