Лудогорец увеличи аванса си на върха

OFFNews 29 ноември 2021 в 20:25 1043 0

Лудогорец победи ЦСКА с 2:0 в дербито от 16-ия кръг на Първа лига. Така футболистите на Станислав Генчев вече имат аванс от 7 точки на върха в класирането пред състава воден от Стойчо Младенов.

Двата тима започнаха предпазливо мача. ЦСКА изглеждаше по-активен, но опити на Янис Вилдсхут и Амос Юга не затрудниха Серджио Падт.
Лудогорец отговори с удар с глава на Пиерос Сотириу, който премина встрани от вратата пазена от Густаво Бусато.

В 29-ата минута армейците получиха отлична възможност за отбелязване на гол. Греъм Кери бе фаулиран на няколко метра от границата на наказателното поле. Ирландецът изпълни по перфектен начин, като топката мина над стената, но Падт по невероятен начин спаси с една ръка.

До края на полувремето Елвис Ману и Кирил Десподов имаха възможност да променят резултата, но това не се случи.
Секунди след началото на второто полувреме Ману изведе Янков сам срещу Бусато, но бразилският страж изпревари родния национал.

В 50-ата минута Греъм Кери стреля от дистанция, но встрани от вратата на домакините.

ЦСКА създаде най-чистата ситуация до този момент в мача в 57-ата минута. Юрген Матей центрира в наказателното поле, където на далечната греда Томас Лам засече с левия крак, но Серджио Падт блокира с лявата ръка, след което топката се отби от страничната греда и тупна на голлинията.

В 66-ата минута резервата Каули Оливейра изведе отлично Десподов отдясно, който напредна на скорост в наказателното поле и опита да намери Сотириу, но прострелното му центриране мина през куп от играчи.

Лудогорец поведе в резултата в 78-ата минута, когато мавис Чибота си спечели дузпа. Нападателят бе фаулиран в наказателното поле от Густаво Бусато, а Георги Кабаков не се поколеба и посочи бялата точка. Сотириу пък бе точен, макар че Бусато уцели ъгъла - 1:0.

В първата минута на добавеното време на срещата Мавис Чибота бе изведен отляво и с мощен удар оформи крайното 2:0.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови