Лудогорец се приближи плътно до титлата, Кешерю подкрепи Каранга

OFFNews 27 април 2018 в 22:48 2561 0

Лидерът Лудогорец се приближи плътно до седма поредна титла, след като победи с 3:0 като гост Верея в двубой от 32-ия кръг на Първа лига.

Така разградчани увеличиха аванса си пред ЦСКА на 13 точки и при загуба на "червените" срещу Ботев през уикенда, ще могат да се поздравят с шампионския трофей. В противен случай ще трябва да чакат до двубоя на 5 май срещу ЦСКА, който съвпада с юбилея на столичния гранд.

И трите гола за "орлите" в Стара Загора паднаха след почивката. Резервата Якуб Шверчок вкара в 67-ата минута, Клаудиу Кешерю удвои (77), а в заключителните секунди на срещата Вандерсон отбеляза за крайното 3:0. Домакините пък останаха с девет души на терена, след като бяха изгонени Здравко Илиев в 54-ата и Георги Андонов в 82-ата минута на мача.

“Изпуснахме много чисти положения, които принципно би трябвало да реализираме. Не мога да кажа, че мачът бе лесен. Домакините бяха дисциплинирани и добре организирани в защита. Хубавото е, че реализарахме гол. След него бях сигурен, че ще спечелим мача. Разбирам, че футболистите имат усещането за превъзходство, че с минимум усилия могат да спечелят, но видяхте, че нещата не стоят точно така. Все още не сме шампиони. Ще направим всичко възможно, за да спечелим следващия мач с ЦСКА. Подхождаме с уважение към всеки един съперник”, каза треньорът на Лудогорец Димитър Димитров - Херо.

Звездата на Лудогорец Клаудиу Кешерю пък пожела скорошно оздравяване на доскорошния си съперник за голмайсторския приз Фернандо Каранга. Бразилецът получи тежка контузия в мача с Левски за Купата на България.

"Искам да изразя подкрепата си към Фернандо Каранга. Разбрах за загубата на майка му и за контузията, която е получил. Пожелавам му максимално бързо да преодолее загубата и да се завърне на терена. Той е борец", каза румънецът.

Припомняме, че Каранга се контузи след сблъсък с Хали Тиам от Левски. На "Българска армия" заподозряха умисъл в действията на играча на "сините", а от Левски се заканиха да съдят клуба от Борисовата градина за тези "твърдения". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!