Лудогорец с изненадваща загуба от Локомотив (Пд)

OFFNEWS 05 август 2018 в 00:03 1203 0

Снимка Официален сайт на Лудогорец

Шампионът Лудогорец допусна изненадваща загуба у дома в Разград с 0:1 от аутсайдера Локомотив Пловдив в среща от третия кръг на Първа лига. Загубата е втора поредна за “орлите” след отпадането срещу унгарския МОЛ Види в квалификациите на Шампионската лига и сериозно ще разклати самочувствие на разградчани, които имат само четири точки от девет възможни.

“Орлите” бяха по-активният тим в началото на мача, а късметът на няколко пъти покри гостите, след като топката на два пъти срещна гредата. В началото на втората част реферът Станислав Тодоров отсъди малко пресилена дузпа за Лудогорец, след като топката удари в прилепналата по тялото ръка на Йосип Томашевич.

Вратарят Мартин Луков обаче отрази удара на румънеца Клаудиу Кешерю. Така се стигна до 86-ата минута, когато резервата Филип Михалевич открадна една зле изчистена топка и от малък ъгъл вкара за 1:0. Малко след това гредата отново спаси Локо от попадение и така “смърфовете” записаха първа победа през сезона.

Загубата обаче не притеснява главния мениджър на Лудогорец Пауло Аутуори, тъй като сезонът е едва в началото си.

"Футболът те наказва, когато пропуснеш дузпа и толкова възможности. Заслужавахме да загубим. Създадохме много ситуации за гол, но не успяхме да ги оползотворим. Поздравявам противника за добрата игра, а ние не бяхме ефикасни. Аз самият също не мога да си обясня защо не можем да вкарваме. А играчите се бориха мъжки, изпълниха изцяло указанията, които им бяха дадени", коментира бразилският специалист.

В другия мач от кръга в събота Септември записа първа победа от началото на сезона след категоричен успех като гост над Черно море във Варна с 5:1. Поражението пък е първо за "моряците" от началото на новия шампионат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови