Лудогорец оглави класирането в Първа лига след измъчена победа над Левски

OFFNews 20 октомври 2018 в 22:02 1566 0

Лудогорец стигна до много трудна и важна победа над Левски с 2:1 в двубой от 12-ия кръг на Първа лига, игран на стадион "Лудогорец Арена".

Треньорът на шампионите Пауло Аутуори може да си тръгне от Разград с високо вдигната глава, след като неговите футболисти тотално надиграха "сините" през първото полувреме и поведоха в резултата с голове на Джоди Лукоки (34) и Вандерсон (45).

През втората част столичани се събудиха и върнаха едно попадение, благодарение на Станислав Костов (54). "Сините" обаче не успяха да стигнат поне до равенството, въпреки че доминираха през вторите 45 минути.

Така Лудогорец измести Левски и оглави класирането в първенството с актив от 29 точки, с 1 повече от "сините". ЦСКА е 3-ти с 25 пункта и утре ще се изправи срещу Етър Велико Търново.

Досегашният лидер в шампионата трябва да съжалява, че сдаде първото място, след като направи сериозни грешки при двете попадения на Лудогорец, които се оказаха решаващи.

Вратарят на 26-кратните шампиони Мартин Полачек за пореден път бе доста нестабилен преди почивката, като има основна вина за първия гол на "орлите". През втората част и късметът не беше на страната на столичани, които накрая записаха втора загуба през този сезон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови