Локомотив Пловдив се размина със сензацията срещу Тотнъм

OFFNews 17 септември 2020 в 21:40 4832 0

Отборът на Локомотив Пловдив беше на малко повече от десет минути от сензацията срещу английския Тотнъм в двубой от втория квалификационен кръг на турнира Лига Европа. "Смърфовете" водеха с 1:0 до 79-ата минута, но допуснаха късен обрат, след като останаха с двама души по-малко на терена на "Лаута".

Гостите от Острова създадоха куп положения пред вратата на Локо, но топката така и не влизаше. Домакините търпеливо чакаха своя шанс и той дойде в 71-ата минута. Тогава капитанът Димитър Илиев отклони центриране от корнер на първа греда. Влезлият на смяна Георги Минчев беше оставен непокрит и прати топката във вратата на "шпорите" за 1:0.

Две минути по-късно домакините организираха нова опасна атака, Бирсент Карагарен стреля опасно, но Юго Лорис спаси. В следващите минути обаче развоя на мача се разви драматично за "смърфовете". В 78-ата минута след мелле в наказателното поле за локомотивци Бен Дейвис стреля с глава, а Алмейда изби топката с ръка от голлинията и съдията Харм Осмерс го изгони от игра и отсъди дузпа. Веднага последва и втори жълт картон на Бирсент Карагарен за реплика.

Така домакините останаха с двама човека по-малко на терена. Хари Кейн реализира отсъдената дузпа и изравни за 1:1 в 79-ата минута. С двама души повече англичаните направиха пълен обрат. Лукас Моура центрира по земя и намери съотборника си Танги Ндонбеле в наказателното поле на "черно-белитe", който се разписа за 2:1.

"Поздравявам Локомотив, представиха се страхотно, респект към тях, те буквално се "биха", в 70-ата минута съумяха да отбележат, през първата част имахме положения, имаше дузпа, която ако имаше ВАР щеше да бъде отсъдена, поздравления за тях. Съжалявам, че нямаше публика, хората, които ги видяха, че спечелиха Купата щяха да ги подкрепят, не всеки ден Тотнъм идва в България.

С респект се отнесох към тях, още вчера, някои очакваха да дойда с резервите. Трудно накарах моите футболисти да разберат, че ще е тежък мач. Ако играехме в два двубоя, нещата в Лондон щяха да са различни, но такива са условията.

Това е надпревара, която ние опитваме да спечелим, не е лесно, когато играеш в един мач, следващият ще бъде в Северна Македония, знаехме, че ще е тежко. Трябва да побеждаваме, загубихме срещу Евертън, но трябва да печелим", заяви мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови