Любо Пенев поема пазарджишкия ''Хебър''

Диана Варникова 21 март 2023 в 15:27 1838 1

Тодор Попов, Любослав Пенев

Снимка Авторът

Кметът на Пазарджик Тодор Попов (л) представи новия треньор Любослав Пенев (до него)

Кметът на община Пазарджик Тодор Попов представи днес на пресконференция новия старши треньор на футболен клуб „Хебър“ в Пазарджик Любослав Пенев.
„Знаете каква е моята философия – търсим си хората, които ще ни помогнат там, до където искаме. Той ще има свободата да си прави каквото прецени. “ С тези думи Попов подчерта, че Пенев ще има пълната свобода, без намеса от страна на общината, да си сформира екип.

Кметът благодари на досегашния старши треньор Владимир Манчев.

„Тази година ни беше доста динамична знаете, но считам, че като отговорни хора ние трябва да направим най-доброто, а то е нашият клуб да остане в елитната група, защото го заслужава, градът го заслужава, всички усилия, които сме положили до този момент, го заслужават. И най-вече публиката го заслужава, защото този проект е направен също, за да дава самочувствие на хората от града и да ги радва“, каза кметът.

По-нататък той заяви, че счита че “Любо е единственият човек, който може да надъха отбора и да пусне нова искра, която да им помогне да останем там, където заслужаваме-да останем в Първа лига. Защото сме клуб, който няма финансови сътресения и няма и да има. Имаме една от най-добрите бази в България, защото традицията на Пазарджик в годините е да дава добри футболисти.

Две срещи били необходими, за да приеме Пенев поста. На първо време Пенев той остава до края на този футболен сезон. Самият Любослав Пенев допълни, че за него поемането на ФК “Хебър“ е сериозно предизвикателство и оценява шансовете на отбора като добри. „Имаме да изиграем шест + пет мача, това са единадесет мача, което прави 33 точки. Това не са малко точки, с общи усилия можем да се справим. Това означава както треньорски щаб, така и футболисти, община, ръководство, фенове – трябва да дадем максималното и най-доброто от себе си, за да постигнем тази цел. Оптимист съм“. Пенев допълни, че ще има двама помощници, щабът остава от петима души, треньорът и вратарите си остават, кондиционният остава, а той ще разчита на двама помощници – Ради Здравков и Наско Стоилов, които са работили и преди това с него. Днес в 16.00 ч. ще е първата тренировка. Предстоят две контроли на отбора с „Миньор“ Перник в Пазарджик и с „Локомотив“ – Пловдив в Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови