Левски взе Черната сила на Стара Загора

OFFNews 22 май 2017 в 07:58 1899 0

27-годишният конгоанец Жуниор Мапуку е първото ново попълнение на Левски. Той пристига от Берое, откъдето избяга преди време, но се разкая и се завърна с извинение.

Централният нападател нарича себе си Мапуку Black Powеr - Черната сила в превод от английски. Той ще замени Сукуна, който пристигна от Верея през зимата, но се оказа провал.

Така "сините" се очертават с атака Нар, Бабатунде, Мапуку от лятото. Това едва ли ще се хареса на мнозина фенове, които си искат млади българчета. Но нека видим първо стратегията на треньора Николай Митов - Жадното.

Играчът пристига на "Георги Аспарухов" със статут на свободен агент. Ръководството на Левски през последните години няколко пъти проявяваше интерес към голмайстора на Берое, но все не успяваше да го привлече, тъй като се спираше на други нападатели.

27-годишният нападател от Конго има 28 гола в родния елит от 68 мача с екипа на Берое. Спортният директор Даниел Боримиров и наставникът Николай Митов искат освен Мапуку още един класен център нападател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови