Левски спря ЦСКА за титлата

OFFNews 18 април 2018 в 20:27 2890 0

Отборът на Левски стигна до равенство 2:2 срещу ЦСКА в дербито от 30-ия кръг на Първа лига и на практика отказа "червените" от амбициите за титла. Двубоят оправда очакванията за зрелищен мач.

ЦСКА търсеше задължителна победа, за да намали изоставането от Лудогорец и започна отлично. Още в шестата минута Фернандо Каранга реализира дузпа, отсъдена за безсмислено нарушение на Божидар Митрев срещу нападателя на „армейците“. Само три минути по-късно червените водеха с 2:0 след добър пробив отляво на Рафаел Енрике и точен изстрел в близкия ъгъл.

„Сините“ изглеждаха в нокдаун и бяха напълно надиграни от съперника си до края на първото полувреме, но не получиха повече голове.

След почивката възпитаниците на Делио Роси излязоха преобразени, вдъхновени от появилия се в игра на почивката Роман Прохазка, и още 48-та минута Иван Горанов се разписа с глава след добро центриране на Милош Цветкович.

"Сините" стигнаха до изравнителен гол в 61-та минута, когато груба грешка на Николай Бодуров позволи на Паулиньо да изведе Серджиу Буш на стрелкова позиция и румънският нападател не сбърка.

В края страстите се нажежиха и директни червени картони получиха Буш и Жеферсон, след като се сдърпаха в близост до корнера. В крайна сметка двубоят завърши 2:2, а Лудогорец поведе с 8 точки пред ЦСКА след очакваната победа със 7:0 над Берое в Разград в късния мач днес.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!