Левски се размина с отнемане на точки и изваждане от първенството, но бъдещето остава неясно

OFFNews 30 януари 2020 в 20:08 1675 0

Отборът на Левски са размина с опасността да бъдат отнети три точки от актива му и дори да бъде изваден от участие през пролетния полусезон заради неплатени задължения. Това става ясно от публикуваната по-рано днес официална позиция на Нове холдинг по повод събитията около собственика Васил Божков. От нея става ясно, че дължимите суми са платени, но бъдещето на клуба остава неясно.

"Така например, трябваше да бъдат платени 41 000 евро на мениджърска агенция за два трансфера за ПФК “Левски” и ако тази сума не бе осигурена, клубът би загубил 3 т. от първенството, а при забавяне от 14 дни щеше да бъде изхвърлен от групите.

Също днес беше срокът да се платят 144 000 лв. по споразумението за дълговете на клуба в размер на 5 млн. към НАП. Ако не бяха осигурени в срок, това би развалило автоматично споразумението, което щеше да означава поредна огромна загуба за клуба.

Това е само един нагледен пример. Утре ние няма да сме в състояние да оперираме с активите на компаниите си поради незаконосъобразните действия на правоохранителните органи и това ще доведе до много последствия на много нива", пише в частта от декларацията, която засяга Левски.

Междувременно стана ясно, че строителната фирма “Главболгарстрой” ще съди Левски за над 3 млн. лева. Първата стъпка към образуване на дело вече е факт, тъй като вчера компанията е завела иск в Софийски градски съд срещу клуба.

Преди две седмици ръководството на сините обяви, че “Главболгарстрой” претендира за подобна сума, но каза, че според него тя не е дължима от клуба и двете страни ще се съдят. От своя страна строителната фирма каза, че е предложила на Левски да се подпише споразумение за отсрочка на дълга с нови 5 години.

Парите се дължат за строително-монтажни дейности извършени от "Главболгарстрой" преди няколко години, които касаят изграждането на сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков