Левски нокаутира Ботев с гол в добавеното време

OFFNews 21 юли 2018 в 22:51 2448 0

Левски победи Ботев Пловдив с 1:0 в двубой от първия кръг на Първа лига, игран на стадион "Футболен комплекс Ботев 1912". В герой за "сините" се превърна Илия Димитров, който се разписа в добавеното време на срещата.

Столичани, които в този мач бяха водени от Тодор Симов и Георги Тодоров, създадоха няколко чисти голови положения, които бяха изпуснати от Станислав Костов.

Левскарите действаха с повече агресия в противниковото поле и като цяло държаха инициативата в мача, но стигнаха до гол едва в третата минута на довеното време. "Канарчетата" се стремяха да изненадат своя съперник на контраатака, но стигнаха едва до един удар с глава на Стивън Петков.

След само 2 минути игра, "сините" можеха да поведат. Мариани стреля мощно извън наказателното поле, но Кайзер изби в корнер. След неговото изпълнение отново вратарят се намеси, след като Костов засече с глава.

Нападателят на "сините" успя в 36-ата минута да открадне топката в полето на Ботев, напредна и стреля, но топката прелетя покрай гредата.

Ботев имаше само един удар по посока вратата на Левски. Той бе дело на Тодор Неделев от пряк свободен удар. Кълбото обаче се спря от външната страна на мрежата.

Втората част започна по-силно за "жълто-черните",които още с първата атака застрашиха вратата на гостите. В 56-ата минута Даниел Кайзер се отчете с фантастично спасяване за Ботев. Габриел Обертан намери връхлитащия Костов, който стреля, но вратарят с една ръка изби.

Драмата настъпи в последната секунда на 3-минутното продължение. Столичани организираха отлична атака, при която Габриел Обертан намери оставения непокрит Илия Димитров и юношата на тима се разписа за 0:1.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови