Левски и ЦСКА не се победиха за радост на Лудогорец

OFFNews 21 октомври 2017 в 17:48 2542 0

Снимка БГНЕС

Отборите на Левски и ЦСКА не се победиха в голямото дерби от 13-ия кръг на Първа лига, след като завършиха 2:2 пред близо 30 000 зрители на националния стадион "Васил Левски".

Резултатът зарадва временния лидер Лудогорец, който остана на върха с 30 точки и мач по-малко. ЦСКА е втори с 28, докато Левски върви трети с 25 и определено позагуби темпо в битката за първото място. Лудогорец ще има възможността да дръпне с пет точки на върха, ако в понеделник вземе домакинството си на Етър Велико Търново.

Резултатът откри Давид Яблонски с глава още в 8-ата минута, като засече центриране на Жорди Гомес от корнер. Тиаго Родригес изравни в 12-ата минута с хубав удар от въздуха след грешка на Иван Горанов на границата на наказателното поле.

Три минути по-късно Тиаго прати за втори път топката в мрежата на Божидар Митрев с изстрел от над 25 метра. До края на първата част червените стояха по-добре на терена, докато Левски разчиташе на изсипани топки и статични положения.

След почивката сините натиснаха в търсене на обрат, като в игра се появи и Жерсон Кабрал. ЦСКА пък се дръпна назад, може би в пазене на резултата.

Натискът на Левски даде резултат и в 61-та минута, когато Роман Прохазка изравни след центриране отдясно на Милош Цветкович.

До края на мача нямаше много чисти голови положения, като Митрев успя да отрази опасен удар на Кирил Десподов с глава.

В крайна сметка двубоят завърши 2:2 и ЦСКА запази преднината си от три точки пред Левски, който в следващия кръг на 29 октомври излиза срещу Лудогорец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови