Лео Меси си тръгна със сълзи на очи от Барселона

OFFNews 08 август 2021 в 14:40 2927 0

Снимка Getty Images

Една от най-големите любовни истории във футбола - тази между Лео Меси и Барселона, стигна до своя неочакван и драматичен финал. 34-годишният аржентинец напуска клуба след 21 години в него, 17 блестящи сезона, в които спечели всичко възможно, подобри куп рекорди и обра множество индивидуални награди.

Меси беше принуден да търси развитие на друго място, след като от испанската Ла Лига не разрешиха на Барселона да поднови договора му заради финансовото положение на клуба след ерата “Джосеп Мария Бартомеу”.

Меси даде прощална пресконференция в каталунската столица, а от Барселона бяха изложили всичките 35 трофея, достигнати с участието на Меси, който се разплака и едва сдържаше вълнението си.

"Имах хубави моменти, също лоши. Дадох всичко за този клуб и за тази фланелка от първия ден, в който пристигнах до последния. Тръгвам си повече от доволен. Бих искал да се сбогувам с феновете по този начин, да получа едни последни овации. Толкова ми липсваха по време на пандемията. Представях си пълен стадион, но ситуацията не го позволява. Искам да благодаря за цялата обич през тези години. Любовта на хората винаги беше една и съща и аз я чувствах през цялото време. Надявам се един ден да мога да се върна в този клуб, по какъвто и да е начин.

Винаги ще помня дебюта си за първия отбор. Това е най-важният момент, защото изпълних мечтата си. След това имаше много хубави моменти. Исках да остана. Всичко беше договорено между мен и клуба. Исках да остана в Барса, клубът и Лапорта направиха всичко възможно това да се случи, но Ла Лига не позволи. Аз направих всичко, което зависеше от мен, но не беше възможно.

Намалих заплатата си наполовина, колкото беше поискано от мен. Миналата година имах желание да напусна и го казах, но сега беше различно и исках да продължа тук.

Сега идва време за промяна, което ще бъде много трудно, особено за моето семейство. Трябва да го приемем и да продължим напред. Изпитвам огромна тъга, защото напускам клуба, който обичам", каза Меси. Очакванията са той да продължи в Пари Сен Жермен, като е чакан утре във френската столица за медицински прегледи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови