Лео Меси бил на 18 минути от трагедия като Чапекоензе

OFFNEWS 07 декември 2016 в 16:48 7299 0

18 минути по-кратък полет е предотвратил трагедия с Лео Меси и националния отбор на Аржентина по подобие на тази, която погуби почти целия тим на бразилския Чапекоензе.

Изчисленията са на бразилското издание "Фоля де Сао Паоло". Меси и съотборниците му използваха същия самолет, който се разби на 29 ноември сутринта над Меделин, при което загинаха над 70 души на борда.

Три седмици по-рано аржентинците наемат чартъра на боливийската компания LaMia за полета си обратно от Бело Оризонте към Аржентина след световната квалификация между двата гранда на 11 ноември.

Изданието се позовава на данните от следящия в живо време полетите сайт FlightRadar 24 и изчислява, че световните вицешампиони са били във въздуха точно 4 часа и 22 минути. В същото време с напълнен резервоар самолетът може да издържи във въздуха точно 4 часа и 40 минути.

Това е в нарушение на правилата, според които всеки пилот трябва да планира допълнително гориво за 45 минути, а не за 18, както е в било случая.

Меси и останалите звезди кацнли благополучно и едва сега си дават сметка опасност ги е заплашвала.

Властите в Боливия арестуваха днес директора и двама служители на авиокомпания LaMia. Прокурорът Иван Кинтаниля каза пред журналисти, че генералният директор Густаво Варгас и двамата служители са заподозрени в престъпна небрежност, заради която са загинали 71 души при катастрофата.

Кинтаниля каза, че се разследват както самият инцидент, така и авиокомпанията, включително нейната структура, лиценз и операции.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови