Красен Кралев: Нямам никакви амбиции да се кандидатирам за президент на БФС

OFFNews Последна промяна на 20 октомври 2019 в 16:04 786 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев обяви, че няма никакво намерение да се кандидатира за президент на Българския футболен съюз.

Това коментира той в Русе, където беше на посещение в спортни обекти, информира БНР. Кралев поясни, че във футболните среди има достатъчно добре подготвени мениджъри, които могат да се справят със задачата да ръководят добре родната федерация.

"Казвал съм много пъти, че към премиера Борисов имам дългосрочни ангажименти. Предстои ми още дълъг път да извървя с него, така че моето място е в спортното министерство. Имам много работа, която трябва да свърша.

Ако всичко е нормално, ако протече по правилата - с нормален избор на президент на БФС и на Изпълком на новия конгрес, държавата, както каза и премиерът Борисов, ще продължи да помага на футбола, защото той е изключително важен спорт с огромно социално значение", каза Кралев.

Той заяви още, че държавата не е безразлична към този вид спорт, като ролята й е да подпомага особено детско-юношеските школи. Кралев отказа да коментира кризата в българския футбол в момента, тъй като тече разследване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови