Клоп след изравнения от Ливърпул рекорд на Сити: Не вярвах, че е възможно

OFFNews 25 февруари 2020 в 12:33 2050 0

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп призна, че е смятал за невъзможна задача да бъде изравнен рекордът на Манчестър Сити от 18 поредни победи в Премиър лийг.

Това се случи снощи, след като воденият от него тим спечели домакинството си на Уест Хам с 3:2 в последен мач от 27-ия кръг на първенството.

За мърсисайдци това бе 18-ти пореден успех в шампионата, с което те изравниха постижението на "гражданите" от сезон 2017/18, а в събота ще имат възможност да го подобрят при гостуването си на Уотфорд.

Срещата с "чуковете" на "Анфийлд" започна отлично за домакините, които поведоха в резултата още в 9-та минута с гол на Жоржиньо Вайналдум след асистенция на Трент Александър-Арнолд, но възпитаниците на Дейвид Мойс стигнаха до пълен обрат след попадения на Иса Диоп в 12-та и Пабло Форналс в 54-та минута.

За пореден път през този сезон “червените” показаха огромното си желание за победа във всеки мач и отново успяха да стигнат до трите точки, благодарение на голове на Мохамед Салах и Садио Мане в 68-та и 81-та минута.

По този начин Ливърпул възстанови преднината си от 22 точки на върха на класирането пред втория Манчестър Сити и има нужда от още четири победи, за да узакони първата си титла от 30 години насам. Уест Хем остава в зоната на изпадащите с актив от 24 точки, една по-малко от 17-ия Астън Вила.

"Това е толкова специално. Цифрите са невероятни, не е лесно. Вече казах, че искам да напишем своята собствена история.

Определено момчетата приеха предизвикателството много сериозно, но не това е важното- Сега трябва да се възстановим и подготвим бързо за следващия мач", каза Клоп. За последно Ливърпул загуби точки на 20 октомври 2019 година, когато завърши 1:1 с Манчестър Юнайтед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови